PROGRAMMA & SPREKERS

Het programma

Het thema van dit jaar? Dat was Lekker boeiend!

Door de krapte op de arbeidsmarkt is het binden en boeien van medewerkers een hot topic. Overal lijkt er een tekort te zijn aan personeel en organisaties zijn dringend op zoek naar nieuw talent. Alles wordt uit de kast getrokken om maar de meest aantrekkelijke werkgever te zijn. Is het talent eenmaal binnen? Dan moet u ervoor waken dat zij niet met een beter aanbod naar een volgende werkgever vertrekken. Het werven van talent is cruciaal voor een organisatie, maar er is meer voor nodig.

Lekker boeiend slaat de spijker op de kop en onze sprekers hebben de gasten door een andere bril laten kijken door waardevolle inzichten uit hun eigen werkveld te delen. Het Anders Denken Symposium 2022 vond dit jaar plaats in het Flint Theater in Amersfoort op donderdag 29 september 2022. 

Voor wie is het Anders Denken Symposium?

Het Anders Denken Symposium wordt georganiseerd voor collega’s, HR professionals, leidinggevenden en directie die klant zijn van paraDIGMA groep.

LAAT U INSPIREREN

Onze sprekers

Tijdens het Anders Denken Symposium 2022 hebben vier inspirerende sprekers hun eigenzinnige kijk op het binden en boeien van medewerkers gegeven met waardevolle inzichten uit hun eigen werkveld.

Rudo Vissers

Rudo Vissers | CEO en oprichter paraDIGMA groep

‘Verzuim is in de basis geen medisch probleem, maar een managementkans’

De spanning op de arbeidsmarkt neemt almaar toe. Toch heeft de krappe arbeidsmarkt niets te maken met te weinig mensen, meent Rudo Vissers. Overal lijkt er een tekort aan personeel te zijn. Maar is de krappe arbeidsmarkt wel een probleem van te weinig capaciteit? Wat Rudo betreft niet. Er zijn genoeg mensen, maar we zorgen niet goed genoeg voor ze.

Het probleem zit hem in de manier waarop organisaties met medewerkers omgaan. Krampachtig klampen ze zich vast aan medewerkers, uit angst dat mensen weggaan. Het gevolg? Mensen blijven bij hun huidige werkgever, ook al zien ze er iedere ochtend tegenop om aan de slag te gaan. Vervolgens ontwikkelen ze klachten en gaan verzuimen. Tijdens het symposium ging Rudo in op zijn visie op de huidige arbeidsmarkt en de oplossing die daarvoor te vinden is in verzuimpreventie.

Kim Jansen | Sociaal psycholoog en eigenaar Generations at Work

‘Het is nodig om op een andere manier te kijken naar personeel en de generatiemix’

Samen sterk en schouders eronder, niet lullen maar poetsen, work hard play hard, you only live once. Zomaar een aantal uitspraken die typerend zijn voor de tijdsgeest waarin verschillende generaties opgroeien. We bevinden ons nu met maar liefst 5 generaties op de werkvloer. De jongste Generatie Z rammelt aan de poort en de laatste Babyboomers nemen afscheid. Deze brede generatiemix zorgt voor uitdagingen. Jonge medewerkers lopen regelmatig tegen een ‘zo-doen-we-het-hier-nou-eenmaal’ mentaliteit aan en oudere generaties ervaren Millennials meer dan eens als verwende en veeleisende snotneuzen. De kloof wordt groter, met fricties en onbegrip tot gevolg. Zonde! De generatiediversiteit is namelijk juist een enorme kans om elkaar te versterken. Hoe stimuleren we de cross-generationele samenwerking? Generatie expert Kim Jansen nam ons mee!

Jimmy Nelson | Fotograaf

‘We could learn a lot from these authentic cultures that build on the principal aspects of humanity, such as respect, love, survival and sharing’

Jimmy Nelson is bekend vanwege zijn portretten van inheemse volkeren in ‘Before they Pass Away’ en ‘Homage to Humanity’. Tijdens zijn wereldwijde reizen fotografeert hij de mensen die hij ontmoet, waar hij de meest verscheidene culturen, uiterlijk en talen leert kennen. Dagen of zelfs weken worden geïnvesteerd in het creëren van wederzijds vertrouwen, zodat beide partijen in staat zijn om een diepe connectie op te bouwen.

Jimmy neemt ons mee in zijn avonturen en houdt het publiek een spiegel voor. Zijn werk is een meeslepende symbiose van veel elementen die ons in staat zouden kunnen stellen om het grotere geheel te zien en misschien een duurzamere toekomst voor ons allemaal te creëren.

Emilie Scholtens | Coach & Consultant leiderschapsontwikkeling

‘We worden allemaal gevormd door de verhalen in ons leven’

Vraag jij je ook weleens af hoe kan het dat jouw managers en medewerkers privé een heel huishouden en enorme hobby projecten kunnen runnen, maar op werk zich afwachtend en afhankelijk opstellen? Dit zou wel eens een symptoom van binding kunnen zijn. Als coach en consultant op het gebied van (persoonlijk) leiderschapsontwikkeling en ex-Jehovah’s Getuige, vertelt Emilie Scholtens een eerlijk en persoonlijk verhaal over het effect van gebonden en geboeid zijn, de paralellen die zij hierin ziet bij organisaties en hoe je dit effectief kunt omdraaien. Met een flinke dosis cut the crap en de nodige humor liet Emilie u anders kijken naar strategieën om te binden en boeien en het bevorderen van autonomie en resultaat op de werkvloer.

Hans Klok | Illusionist

‘The brain is the key to set me free – Harry Houdini’

Hoe kunnen we medewerkers blijven binden en boeien aan de organisatie zonder ze vast te ketenen? Hans Klok, de snelste illusionist, geeft een special act passend bij het thema en laat een onuitwisbare indruk achter.

CONTACT INFO