PROGRAMMA

ANDERS DENKEN 2021

SPREKERS

Tijdens het Anders Denken Symposium 2021 delen vier inspirerende sprekers hun eigenzinnige kijk en op hedendaagse onderwerpen en geven waardevolle inzichten uit hun eigen werkveld.

PROGRAMMA INHOUD

De maand september 2021 staat in het teken van het Anders Denken Symposium.

Anders Denken Podcast

Anders Denken Podcast | 9 september

Duurzaam aan het werk met Renske van Beek

Nederlands para-snowboardster Renske van Beek vertelt over haar verleden, heden en toekomst tijdens de eerste editie van de Anders Denken Podcast. Ondanks dat ze op jonge leeftijd een herseninfarct heeft gehad en daardoor halfzijdig verlamd is, sport zij op topniveau en werkt zij daarnaast nog. Hoe blijft Renkse duurzaam inzetbaar? Kom erachter en beluister de Anders Denken Podcast!

Rudo Vissers

Rudo Vissers | 16 september

Hoera, een loonsanctie!

Het kan in iedere organisatie voorkomen dat een medewerker plots in het verzuim terechtkomt. Dit betekent vaak extra administratie en kosten. Maar zodra een werkgever een loonsanctie krijgt opgelegd, komt daar niet iets bij: paniek! Het liefst wil je dat medewerkers snel weer aan de slag gaan. Echter, kun je een loonsanctie ook zien om gemiste kansen te repareren. Rudo Vissers vertelt tijdens dit symposium dat een loonsanctie juist iets is om te vieren en waarom.

Francien Regelink | 23 september

Alle Dagen Heel Druk; dus ook op het werk

2.1% van alle werkende Nederlanders heeft Ad(H)D, Francien is daar een van. Een stoornis, die zij inmiddels omarmt, maar ook belemmeringen kunnen vormen in het dagelijks leven; school, werk of in de omgang met anderen. AD(H)D is meer dan alleen Alle Dragen Heel Druk zijn. Je bent sneller afgeleid, kan je moeilijk concentreren en je kunt niet stilzitten. Hoe ga je hier dan mee om op de werkvloer? Francien vertelt tijdens het symposium wat AD(H)D precies is, wat het met een mens doet en welke manieren zij heeft gevonden om te kunnen floreren op de werkvloer. Kijk je mee?

Damiaan Denys

Prof. dr. Damiaan Denys | 30 september | Live 13:30 – 15:30

Angst in het leven of bang voor het leven?

Volgens psychiater, filosoof en hoogleraar Damiaan Denys, zijn wij angstiger dan ooit tevoren en bereid om zelfs een deel van onze vrijheid hiervoor op te offeren. Maar wat is angst? En waarom zijn we tegenwoordig zo angstig als er veranderingen plaatsvinden? Wat anderen van ons vinden? Of hoe de toekomst eruit gaat zien? Zijn doel is niet om angst weg te nemen, maar om te laten zien dat het een drijfveer is. “We handelen inmiddels vaker om angst te vermijden dan omdat we daadwerkelijk iets willen”, aldus Denys. Tijdens het symposium vertelt Denys waarom we angstig zijn in het leven en dat je het juist moet hebben om te leven.

Maarten van Rossem

Prof. dr. Maarten van Rossem | 30 september | Live 13:30 – 15:30

“Eigenlijk ben ik onder protest met pensioen gegaan”

Maarten van Rossem. Niet alleen een historicus en schrijver, maar ook bekend van vele praatprogramma’s waar hij commentaar geeft op politieke en maatschappelijke ontwikkelingen. Hij is inmiddels 77 en met pensioen, althans op papier. De een droomt van met pensioen gaan en de ander wil er nog niet aan denken. Van Rossem vertelt zijn verhaal over het werken, toen en nu en waarom hij voorlopig nog niet stil zit.

Panelsessie | 30 september | Live 13:30 – 15:30

Stel jouw vragen aan de sprekers

Wat zou u doen in deze situatie? Hoe kijkt u hier tegen aan? Hoe ziet u de toekomst er volgens u uit? Deze en natuurlijk nog veel meer vragen kunt u aan onze sprekers stellen tijdens de panelsessie. Ook geven de sprekers hun eigenzinnige kijk op diverse stelling. Wil jij antwoorden? Bekijk dan live de panelsessie.